Waarom slapen zo belangrijk is voor uw hond!

Gepubliceerd op 4 juni 2020 om 22:14

Datum: d 04 juni 2020

Is het normaal dat mijn hond altijd zoveel slaapt?

 

Ja wees gerust, bij puppy's en bij oudere honden slapen ze nogal veel op een dag. Gemiddeld 18 a 20 uur. Verder slapen jongere honden  ongeveer 16 uur per dag.

 

Waarom slapen honden eigenlijk zoveel?

Slapen is informatie opslaan, en om stress en indrukken te verwerken. Alles wat er in hun omgeving gebeurd, zullen ze meestal in hun slaap verwerken. Het is dan ook leren van hun omgeving, en via hun slaap onthouden ze alles veel beter.

Vandaar "geen slapende honden wakker maken"

 

Puppy

Puppy's moeten ook veel slapen, wegens dat ze nog in hun groeifase zijn. Het is spelen en leren, dan eten en slapen, verwerken en daarna onthouden. Puppy's krijgen dan ook zoveel indrukken in hun omgeving, waardoor ze in hun slaap alles moeten verwerken.

Maar wat gebeurd eigenlijk nog meer in hun slaap? Best veel,  groeistuipen , spieren, zenuwen, alles is bezig om mee te groeien.

 

Ga dan ook niet in hun puppyfase veel met ze wandelen, maar bouwt het rustig op, eerst 5 minuten en dan langzaam opbouwen. Wil je hierover meer weten, kun je gewoon opzoeken op internet, en anders overleggen met je dierenarts om een goed tijdschema te maken van hoe lang en vaak  je gaat wandelen met je puppy. Verder is goed gezond eten een must, ze krijgen hierdoor ook een mooie gezonde vacht voor terug!

 

Leert ze ook spelende wijs om aan hun vacht, pootjes, en aan hun gezichtje te frunniken. Altijd goed om hieraan te wennen voor de gehele vachtverzorging en ook fijn voor in de toekomst bij een trimsalon.  Voor u en voor uw huisdier is het een goede basis om samen een mooie band op te bouwen.

 

Oudere honden hebben net als puppy's ook veel slaap nodig.

 

Voor een oudere hond is het ook een soort ontlading om te slapen. Hun zintuigen worden anders, gaan minder goed zien, of horen minder, lopen wat moeilijker. Voor de senioren kost het meer energie om alles bij te benen.  Dus slapen ze heel veel tussen 18 a 20 uur per dag, om meer energie te krijgen en prikkels/informatie te verwerken wat heel normaal is voor een senior.

En als ze rest van de uren wakker zijn, en ze zijn verder gezond, willen ze nog altijd even met je spelen en ravotten, en knuffelen. Maar vooral buiten overal snuffelen in hun omgeving, is hun favoriete bezigheid.

 

Met wandelen moet je ook erg veel geduld hebben. Om de havenklap moet je wachten, want je senior wil alles nog weten wie hier op elke meter is geweest.  Dus gewoon lekker laten snuffelen, daar doe je ze een groot plezier mee, dan dat je lange wandelingetjes met ze gaat maken. 

 

Verder heb ik in mijn huis meerdere slaapplekjes voor mijn trouwe viervoeter gemaakt. zodat ze zelf kan kiezen waar ze wil liggen, afgezonderd of in gezelschap bij ons. Ze heeft hier 3 zachte slaap-plekjes gevonden in onze huis.

 

Ons motto is, hoe meer ze slaapt, hoe slimmer onze meid wordt... ;)

 

Hoe slapen jullie honden? rustig of maken ze geluidjes in hun slaap? of begint ze te rennen in hun slaap? 

Als u wilt, kunt u hieronder uw reactie invullen.  

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Sunny
4 jaar geleden

Mindy snurkt heel zachtjes, en soms steekt ze haar tong uit, en geluidjes maken kan ze ook goed in haar slaap. 🙂🐶

Käthy Scholtz
4 jaar geleden

Mijn hond slaapt heel veel, is dat normaal. Mijn hond snurkt ook altijd heel veel en hard.